Time to take a break

Hejsan allihopa!
Hoppas ni inte blir insnöade, ovädret har väl inte dragit igång riktigt än men håll i er, har hört att det kommer bli värre! Håller tummarna för bättre väder mellan 17-22 april, nu känns det ganska hopplöst att längta efter våren Och läste precis i ett mail från Fia att det är 52 dagar kvar. 52 dagar!?! hur ska all snö hinna smälta ?

Vi vill bara önska alla ett härligt lov och vila ordentligt nu alla tjejor! Efter lovet blir det slitslitslit. Men det gillar vi (Y) :)

/ Sanna&Josefin


Fin utsikt från vildmarkshotellet! :)

Good work Johanna




Ja som vi tidigare skrev har en ny grupp bildats och det innebär att Johanna inte är med oss.
Jag ville bara nämna att Johanna fortfarande kommer att skriva någon gång ändå.
Vi tackar henne för hennes tid i dokumentations och itgruppen iaf!
/ Josefin

A new group in our gang

Hejsan halllå!
Nu sitter vi i data salen och funderar på vad som komma skall. Häftes gruppen har precis dragit i väg mail till olika lärare för översättning av de fem fraser vi kommer att använda oss av. Spelgruppen planerar för fullt och vi bloggar så det rullar på fint fint här på haga!
Vill även meddela att det tillkommit en ny grupp i våran stora grupp, "Enkät-gruppen" Bestående av Lina,Johanna och Malin J. De kommer att ägnasig åt gå runt både innan och efter second chance och interjuva och ställa frågor. Deras syfte är att dra slutsatser av hur andra ungdomar har det i andra länder samt med hjälp av svaren hjälpa till att skapa den bästa veckan under youth summit historia! Vi slår på stort! Kanske till och med att det kommer upp mer smaskig läsning till er läsare på bloggen?  Hur har det en 19 åring i Spanien? Förhoppningsvis kan vi svara på det inom kort :)

Vad händer här näst?
- Jo ett möte på Pronova kl.13.00 för att knyta ihop säcken.

Vi är redo!

Ha det bra och njut av ett härligt sportlov!

/ Sanna&Josefin

Lina Hellström


Lina går barn och fritids programmet på Haga. Hon är 18 år gammal och bor i Eneby. På sin fritid gillar Lina att umgås med sina vänner och sin familj. Hon har även ett stort intresse för hälsa och träning. Efter gymnasiet vill hon plugga vidare direkt, hon vill mest troligt läsa till psykolog. När hon valde detta projekt var det främst för att hon vill använda sina språk kunskaper samt träffa nya människor. Lina är en av de tre tjejorna som tillhör den nystartade "Enkät-gruppen". Hon känner att det är roligt och tror att detta kommer bli ett toppen projekt!

Josefin om Lina; Hon var från början okänd för mig men nu har jag börjat se mer av henne som person. Hon är lugn och sansad och det ger många gånger ett lugn i gruppen.  I och med den nya gruppen som ska hålla i enkäter har hon tagit bra initiativ! Hon är super snälll och det är ett stort plus!

Morgondagen

Hejsan!
Imorgon är det dags för det viktiga veckomötet. Torsdagar kl.12.00. Viktigt att alla är där imorgon då vi ska bestämma det sista innan vi går på lov och ännu ett möte på Second chance. Dock brukar vi väl inte ha problem med närvaron tjejor! Vi är flitiga.
Lite missförstånd förra veckan men det tar vi igen imorgon!

Fick även se en skiss på det häftet med olika fraser som kommer delas ut till deltagarna under veckan. Kan inte säga annat än attt det ser kanon bra ut! Ett behövligt häfte med vättiga och roliga fraser. Jag tror det kommer bli mycket uppskattat(Y) Good work!

Ser fram emot ett möte imorgon och träffa alla glada tjejor!
/ Sanna

Josefin Svensson


Josefin är 18 år och går samhällsprogramet på Hagagymnasiet. Hon bor i centrala Norrköping i en fin lägenhet med trevlig utsikt. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner, familj och träna. Hon har precis tagit upp fotbollen igen något som hon ägnade mycket tid åt förr men har haft uppehåll från i ett år. Hon är även intresserad av annan sport och nu är det OS som gäller och hon följer det med spänning. Efter gymnasiet vill hon ut och resa och upptäcka innan hon bestämmer vad hon vill utbilda sig till. Hon är även intresserad av att fotografera och blogga så hon känner att projektet passar henne perfekt! En spännande vecka ser hon fram imot med mycket fotografering!

Linnéa om Josefin; Josefin är en underbart fin människa som är snäll och har omtanke gentemot andra. Hon har en stor roll i detta projektarbete och hon leder gruppen med sin röst samt sitt posetiva enganemang. I både hennes "lilla" grupp och i den hela stora gruppen som Josefin ingår i bidrar hon med mycket samt tar ett stort ansvar.

Linnéa Arrelid

Linnéa är född den 7 augusti 1991. Hon går nu sista året på Hagagymnasiet linjen Natur/Samhäll med inriktning Samhäll. Hon bor i centrala Norrköping och på sin fritid umgås hon med vänner, tränar och träffar sin pojkvän Marcus. Efter gymnasiet vill hon jobba,resa och utbilda sig till psykolog. Något som lockar är att arbeta i Norge några månader under hösten 2010. Linnéa är väldigt positiv till sitt val av projekt arbete då hon tror resultatet kommer bli väldigt lyckat. Hennes tre första ord som kommer upp i huvudet när vi säger "projekt arbete" är; roligt, svårt och spännande!
Nikki om Linnéa; Hon är en väldigt snäll och trevlig tjej. Hon är en väldigt viktig pusselbit i vårat projekt då hon är väldigt kreativ och drivande. Hon är alltid så glad och positiv!

En kopp kaffe i kylan!

Jag håller med Josefin om att det var en hel mysig förmiddag på "Skafferiet"! Väl behövlig också! Det var trevligt att träffas utanför skolan och prata om annat även fast det blev schema planering också när vi satt där och mumsa sallad,baguetter och morotskakor! Vi skänkte även an tanke till Sanna L som ligger hemma och är sjuk! Krya på dig! :).
Sanna L på bilden, dig hoppas vi se snart i skolan igen! Krya på dig!
Nu ha en trevlig helg kära läsare!
/Sanna E

frukost på skafferiet



Therese och Elin



Johanna och Lina



Sanna snygging



Lina och Linnea



Elin och hennes goda sallad



Elin och Josefin



och så Malin som verkade helnöjd (y)

idag åt vi frukost på skafferiet och det var riktigt mysigt. Trots kylan höll vi värmed uppe med kaffe
ciabatta och allt var det var. Vi bestämde detaljer såsom vilka dagar vi skulle vara lediga från skolan m.m.
under veckan då det äntligen gäller! Då inte alla kände varandra från innan var det riktigt trevligt
att få prata en del utanför skolan om saker som inte gällde projeketet! Tror nog att alla håller med mig!
/ Josefin

Imorgon fredag är det dags för en projektdag!

Godkväll kära läsare! Hoppas ni inte blir insnöade där hemma, fy skjutton vilket väder vi har! Lite info för vad som komma skall. Imorgon är det alltså dags för en projektdag. Detta innebär att hela gruppen med hagaelever som arbetar med detta sätter sig en heldag och jobbar med planering av vad vi ska göra under veckan. Hört rykten om att ett häfte med användbara fraser kommer tillverkas. Spännande! Annars blir det en stillsam dag för oss i PA gruppen. Vi ska ses hela gruppen och käka frukost och snacka lite, planera lite. Vi ska blanda nytta med nöje helt enkelt.detta är ett super roligt projekt och det är super roligt att käka frukost på skafferiet och umgås (Y). Har känslan av att det kommer bli great imorgon! / sanna

oh, the last time!



Malin och Sanna E i Second Chance skolans lokaler!



Therese som antecknar viktig information!

Detta är bilder från vårt första möte på Second Chance skolan, och det var enbart positiva grejer att säga om människorna där och vårt möte tycker jag gav väldigt mycket energi till oss!

tomorrow it is



får hoppas på att vi inte bli insnöade imorgon,
för då är det ju dags för ett möte igen,
bestämma lite detaljer och sedan satsar vi på att ha det
riktigt trevligt på fredag, vad som händer då, får du väl se ;)

Sanna och Sanna på bilden, riktigt glada prickar!
/ Josefin

hoppas på fina tider!

så nu kommer jag ännu en gång med bilder, nu några som jag inte visat förut, det är ju så kul med bilder trots allt!



Britta och Marie- Louise står och fryser



helt fantastisk utsikt!



Elin och Therese plockar med viktiga papper



Sanna Larsson, alltid lika söt och glad!



Elin, Therese, Josefin och Linnea



det supersnygga spat vill man ju gärna hänga vid!



Josefin, Linnea, Elin, Nikki och Sanna



och så grandfinale!
Malin, Lina, Johanna, Therese, Nikki, Elin, Sanna, Sanna, Josefin och Linnea

Vill även hylla den finfina idén att skriva lite om varje projektdeltagare!
Titta neråt, och snart kommer det ännu fler!

/ Josefin


Nikki Mohlin


Nikki är född den 20 augusti 1990 och gå Barn&Fritidsprogramet på Hagagymnasiet. Hon bor i centrala Norrköping där hon brukar hänga med sina kompisar på fritiden. Nu till sommaren när hon tar studenten, då vill hon börja jobba och skaffa sig livserfarenhet. Nikki ser fram emot att jobba med Second Chance projektet och tycker att hon hamnat i en kanon grupp med både elever och lärare. Hon trivs jätte bra och ser ljust på framtiden.

Therese om Nikki; Jag kände inte Nikki innan vi började med vårat Projekt arbete, även fast Haga är en liten skola. Jag tycker Nikki är en glad och positiv tjej som funkar kanon i den stora PA gruppen då hon är väldigt tillmötesgående och sammarbetsvillig. Hon är en jätte härlig tjej helt enkelt! 

RSS 2.0