härliga söndag

Hej bloggen!
Nu är det söndag och det gör alltid att man känner sig lite tom, på något konstigt sätt.
Det är kul att vi börjar få mer och mer läsare, mer sådant tack!

Nu i veckan ska vi ha möte på Second Chance skolan och det kommer att bli spännande.
Det är nämligen då allt ska vara klart, så Sanna och jag ska trippa iväg och se till att införskaffa
en gästbok till vecka 16, men annars är allt lugnt för vår del! Härligt!

Så njut av söndagen nu!
/ Josefin&Sanna

Sanna Erixon


Sanna är en tjej på 18 år som bor i centrala Norrköping med sin familj. Hon går linjen Samhäll-Samhäll på Hagagymnasiet och är 1 av de 10 tjejor som jobbar med projektet "Youth Summit". På sin fritid brukar hon umgås med vänner, pojkvän och träna. Hon tränar på friskis och svettis i Norrköping och brukar för det mesta träna pass. Efter gymnasiet vill hon skaffa sig erfarenhet genom att jobba och resa, sedan vill hon studera vidare. Hon valde att jobba med second chance för att det verkade vara ett roligt och givande projekt. Hon vill genom projektet utvecklas och lära sig nya saker. Hon tror att det kommer bli en jätte bra vecka för alla deltagare och arbetare ute på vildmarkshotellet!

Malin J om Sanna; Sanna är en jätte positiv och trevlig tjej som verkligen bidrar till att skapa en bra stämning i gruppen. Hon verkar alltid ha ett leende på läpparna och engagerar sig till 110%. Jag kände inte Sanna innan men redan från första mötet har hon varit öppen och bjudit på sig själv vilket är jättebra.

Redovisning av projekt arbete!



HejHej!
Solen försöker tappert stråla igenom den molniga himlen. Men det är kanon, fredag och snön är nästan borta!
Igår hade vi redovisning av vårat projekt arbete för åk.2. Det gick alldels utmärkt och det märks att vi vet vad vi pratar om och att vi i gruppen har tagit ansvar, tycker att det är kul och har bra samanhållning. Vi gav mycket bra tips och råd till de som snart ska välja sitt projekt arbete. Både om loggbok, val av PA, hur det är att jobba i stor grupp och vad vi gör, vad second chance gör.

Tänkte att ni läsare här på bloggen har ett intresse för att veta. Alltså Second chance school har funnits i Norrköping sedan 1999 och nu mera omfattar det även ungdomar mellan 20-24 år. De är till för de undomar som inte vill gå en gymnasieinriktning utan mer ett individuellt skräddarsytt program och hela tiden få coaching parallet med sina studier. De ungdomar som är trötta på skolan och vill få hjälp att ta sig ut i arbetslivet.
Våran uppgift är att det kommer ungdomar ca.200 st från ca.10 européiska länder hit till Sverige, Norrköping och Vildmarkshotellet. Detta är första gången detta arrangeras i Sverige och en stor ära. Tidigare år har det blandannat arrangerats i Protugal där Pierre som vi arbetar tillsammans med närvarade, och nu ska vi planera ett ännu bättre Youth Summit!!!

Vill du veta mer? 
Fortsätt läs våran blogg!!!
Trevlig helg, njut av solen!!

/ Josefin&Sanna  

Malin Johansson


Malin är 18 år och läser samhällsprogramet med inrikting samhäll. Hon bor i haga med sin familj och på fritiden gillar hon att umgås med sina vänner och sin familj. Det brukar mest bli att gå på stan och ta en fika. Just nu längtar hon till sol, värme och sommaren. Efter gymnasiet vill hon jobba och resa, helst vill Malin kombinera dem och bli reseledare. Efter några år utomlands så vill hon plugga vidare, kanske till civilekonom. Malin valde det här projektet eftersom hon ville ha en utmaning och tyckte att det här verkade roligt. Hon trodde att det skulle vara intressant och lärorikt vilket de har varit. Gruppen tycker hon är jättebra och hon tror att det kommer att bli det bästa youth summit någonsin, eftersom vi alla är så engagerade.

Elin om Malin; Malin är en härlig tjej som sprider glädje med sitt skratt. Hon gjorde ett mycket bra jobb på husmötet och verkar bidra till en mycket bra samanhållning i enkät-gruppen. Hon bidrar med positiv energi i gruppen!

Update

Hej hallå alla glada!
Solen börjar titta fram och snön börjar smälta. Vi kanske kan bevisa några av ungdomarna fel när de kommer hit och tror att det går isbjörnar på våra gator. För så kallt och så mycket snö som det funnits på gator i Norrköping kan man tror att det finns isbjörnar här! hehe...

Idag hade vi ett möte dårå. Enkät-gruppen har sammanställt enkäter och är inprincip klara :) It´s looking good!
Spel-gruppen gav oss idag en lista över de spelen som kommer finnas under veckan. Det kommer vara spel som Fifa 07, Buzz, Singstar, Fia med Knuff, Gitar Hero + band, Twister, Kort, uno, yatzi, wii super mario + sports och mycket mer samt filmer som Camprock, snowdogs och Twilight. Kanon jobb av Malin&Nikki!

Vi tjejer i dokumentationsgruppen ska bege oss till stan och inhandla en gästbok med i nästa vecka :)
Detta kommer bli grymt!
Hela gruppen är grymma!
Trevlig helg!
Sanna&Josefin

tiden bara rullar iväg





tänk så länge sedan vi tog de här bilderna!
det har gått så otroligt fort och det känns redan som om vi har upplevt massor tillsammans,
båda vi är så glada för att projektet rullar på och att det känns som att vi faktiskt jobbar med något viktigt!
Vi kommer utan tvekan att leverera till tusen under veckan och det är ju snart dags! YES!
imorgon har vi möte och då ska vi säkerställa schema till hundra är tanken!

Ta hand om er
/Josefin och Sanna

Projekt Dag

Hej kära läsare!
Igår hade vi en projekt dag, alltså vi jobbade med projekt hela dagen. I våran ståra grupp beslutade vi oss för att jobba i våra smågrupper. Så ingen mysfika i hela gruppen inte. Lite kort info;
Häftesgruppen bestående av Linnea,Therese och Elin skickade en liten lägesrapport där de skrev att de det är på god väg och har producerat ett provosoriskt häfte.  De har införskaffat röda t-shirts som hela gruppen ska bära under hela veckan och namnskyltar till det. Dem har dragit iväg mail för de sista språk översättningarna till häftet. Det sista som behöver göras nu är att färgsätta häftet och färdigaställa det, sen är det bara ösa på  youth summit veckan! :)

Det närmar sig ännu mera, och allt börjar falla på plats. Detta kommer bli toppen! :)

Ha en trevlig veckaa!
Sanna&Josefin

Projekt Dag

Hej kära läsare!
Igår hade vi en projekt dag, alltså vi jobbade med projekt hela dagen. I våran ståra grupp beslutade vi oss för att jobba i våra smågrupper. Så ingen mysfika i hela gruppen inte. Lite kort info;
Häftesgruppen bestående av Linnea,Therese och Elin skickade en liten lägesrapport där de skrev att de det är på god väg och har producerat ett provosoriskt häfte.  De har införskaffat röda t-shirts som hela gruppen ska bära under hela veckan och namnskyltar till det. Dem har dragit iväg mail för de sista språk översättningarna till häftet. Det sista som behöver göras nu är att färgsätta häftet och färdigaställa det, sen är det bara ösa på  youth summit veckan! :)

Det närmar sig ännu mera, och allt börjar falla på plats. Detta kommer bli toppen! :)

Ha en trevlig veckaa!
Sanna&Josefin

on step closer

HejHej!
Ännu en vecka börjar dra sig mot sitt slut. Igår hade vi ännu ett möte med våran PA grupp. Vi bestämde att vi ska på projekt dagen på måndag jobba i våra smågrupper. Vi i dokumentationsgruppen tänkte försöka bege oss till stan och hitta en snygg gästbok till våra besökare. I den kan de skriva allt de känner för! Boken kommer efter veckan att förvaras på Hagagymnasiet som ett minne av oss i PA gruppen och ett minne av detta projekt. Kanske boken även kommer kunna insperera andra elever som ska välja projekt?

Veckan närmar sig med stora steg och precis som vanligt känns allt kanon!
Nu hoppas vi att alla ni läsare får en trevlig helg, vi hoppas på vårväder!

Sanna&Josefin

Elin Calderon


Elin är en 18 årig glad tjej som går sitt sista år på Hagagymnasiet. Hon läser linjen samhäll med inriktningen samhäll. Hon bor i Krokek med sin familj och på sin fritid umgås hon med familj och vänner. Hon har även ett stort intresse för träning och tillbringar mycket tid på Friskis&Svettis. Hon gillar att både träna gym och pass.  Elin är en flitig tjej och jobbar även extra på Oskarshäll. Efter gymnasiet vill Elin resa, uppleva och skaffa sig erfarenhet innan hon pluggar vidare till kriminolog. Hon vill även bege sig till Norge och jobba ett tag. Hon valde att jobba med Second Chance projektet då hon finner det intressant och anser att det är en bra erfarenhet för framtiden.

Lina om Elin; Innan jag träffade Elin visste jag inte så mycket om henne. Nu när vi i projektgruppen lärt känna varandra lite mer så har det visat sig att Elin är en jättetrevlig och glad tjej. Hon är rolig, arbetar flitigt och har en positiv inställning vilket är super!

Fredag

Hejsan allesammans!
Ännu en vecka börjar lida mot sitt slut och vi går närmare april, våren och vildmarkshotellet med stora kliv. Allt börjar falla på plats. Igår var även hälften av gruppen på möte på Pronova med Fia, Pierre och alla andra. Vi kunde tyvärr inte närvara. Men det hade gott bra och lite funderingar finns kring vissa saker men alla knutar börjar knytas upp. Vi är förväntans fulla för veckan i april och man börjar förstå att det är snart! Ca. 1 månad kvar, kommer bli great!
Trevlig Helg!
Josefin&Sanna

Elin,Therese,Josefin&Linnea på vildmarkshotellet!

Husmöte

Hej på er! Hoppas några av er är lärarna som vi presenterade vårt projekt för förut!
Idag berättade om vi vårt projekt på ett sk. husmöte där alla lärare samlas någon gång ibland.
Vi berättade om gruppernas olika smågrupp och syftet med detta var egentligen att lärarna
skulle förstå varför vi kommer att utgå från vissa lektioner v. 16
Det gick jättebra och vi är superproud över vår grupp!
/ Josefin och Sanna








RSS 2.0